esmaspäev, 29. september 2014

Septembri viimased rõõmustajad


September saab peagi läbi aga aiast leiab veel nii mõndagi põnevat siit ja sealt nurgast ;)
Ühes nurgas õitsevad sügislilled, just need, mis näevad välja, kui krookused ja võib korraks segadusse ajada, et "oot, mis aastaaeg nüüd meil siis on praegu?!" :D Aga need lillekesed just sügisel õitsevadki, mitte aga kevadel nagu krookused :)

                  
Teisest peenrast aga leiab mitu roosi, mis õitsevad ja hakkavad oma õienuppusid lahti tegema, just nagu suvel. Tegelikult nad lasevadki oma õitsemistega esimeste lume tulekuteni välja. On endal selliseid pilte tehtud, kus lumekruubid on punase roosi peal nagu oleks pärlsuhkruga ülepuistatud - küll oli kena see vaatepilt!
Siin aga üks kena õitsev roosa roos :)
Samade rooside kõrval ilutseb ja lõhnab üsna tugevalt suvel külvatud kahte sorti kivikiblikud - roosad ja valge õielised. Nad lähevad ka ikka aina ilusamaks ja kenamaks ning lopsakamaks :) Poleks uskunud, et nad nii ilusad on!

            
Samas peenrast leiab kivikiblikuga sanaaegselt külvatud lõvilõua mix ja astrite mix. Needki on täielikud üllatajad, et kasvama läksid ja veel õiekesed ka külge kasvatasid :)
Väga kihvtid on valged roosade täppidega lõvilõuad, neid võiks teinekordki soetada aga siis juba eraldi, mitte seguseemnena.

   
Üks tundmatu lill peenras on samuti pungasid täis ja ühe õiegi lahti ajanud :)
Õunapuud on muidugi lookas õunte all.
      
Ja ühe puu juurest leidsin ka soomusmampleid :)

         


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar