esmaspäev, 23. november 2015

Talvele vastu


Nii mõnelgi pool on Eestis juba väike kiht lund maas. Tallinnas aga tuli esimene rahe, minu kodukandis maha alles 21. nov.
See muidugi sulas kiirelt ära kohe, sest väljas olevad pluss kraadid, nii 3-4 kraadi, ei soosinud kuidagi nende püsima jäämist.
Aias õitsevad veel võõrasemad, roosid aga lõpetavad oma õitsemisekäiku....

               

Taevas on enamuse ajast pilves olnud nii päeval, kui ööl ja päikest kohtab õige harva.

Täna aga on taas üle pika aja päikest jälle näha ja sinust taevast pilvede vahelt :)



Ilm hakkab võtma talvisemaid pöördeid ja selleks on ka täitsa juba aeg ;) 
Juhin veel ühele asjale tähelepanu... Kellel veel pole helkurit koti ja/ või väliriiete küljes rippumas, PALUN PANGE see endale rippuma! Käes on see tore pime aeg, kus ei näe päriselt ka autos tänavavalgusega tänavatel tumedates riietes käivaid kogusid :(  Osad kindlasti arvavad, et see on nõme rippuv tilulilu ja rikub mantli/jope välimuse ära ja "ahh, mis ma tast ikka riputan enda külge, ega ma nagu nii maantee peal ei kõnni ja linnas liikudes on ju tänavavalgustus olemas ja küll nad näevad mind!". Noo ei näe! Tõesti ei näe! Näeb alles siis, kui sinu ja auto vahele on jäänud vaid mõned meetrid! Uskumatu eksole?! Aga see on reaalsus! Veel hullem on olukord siis, kui ilmastikuolud on kehvad, sajab miskit taevast alla, siis näeb sind alles siis, kui sa juba pmst vastu autot oled! Helkurite vailk on väga suur ja lai, kindlasti leiad endale midagi meelepärast, mida koti või riiete külge panna, et end nähtavaks teha, KA LINNAS!!! See on vähim, mida sa teha saad, et õhtuks turvaliselt koju jõuda ja mitte haiglasse sattuda. Jah, on ka väga palju muid määramatuid tegureid, mis võivad sind jalakäijana ohustada ja pole sinust vahest ehk üldse sõltuvad aga hetkel räägin ma helkuritest ja sellest, kuidas võib see su tervise ja elu päästa ning see osa on su enda kätes ja enda teha, et oleksid autojuhtidele nähtav! Turvalist liiklemist kõigile :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar